Omgeving
Brousse le Chateau

De Aveyron, bekend geworden door de spectaculaire brug van Millau, is het grootste en één van de mooiste departementen van Frankrijk. Het meest opvallend is de schat aan culturele bezienswaardigheden, de ouderwetse stilte van het platteland en de ongerepte natuur.

Ambialet zuid frankrijk

Ieder dorpje is een bezoek waard: hier een Romaanse kapel, daar de ruïnes van een feodaal kasteel die uw aandacht zullen trekken, weer wat verder een natuurstenen boerenhoeve, een oude boogbrug of een verlaten molen. 

De Aveyron bestaat uit drie verschillende geografische streken. De vallei van de Tarn met zijn dorpjes als arendsnesten tegen de steile helling geplakt, verbonden door geheimzinnige paadjes, die u bij iedere bocht verrassen met een prachtige uitzicht op een intact gebleven natuur.

De Tarn zal ons brengen naar de zogenoemde Route des Seigneurs du Rouergue, met kastelen, die zo uit de middeleeuwen opduiken. Hier krijgt het landschap rondere vormen, omzoomd met teder groen en beboste heuvels waar kleine beekjes lui weg kronkelen. Het is een streek van indrukwekkende boerenhoeves, die als massieve steenkolossen in het landschap staan.

Nog wat meer naar het zuiden vind je de Rougier de Camares met een tussen groen en rood rivaliserend kleurenpalet en het kasteel van Montaigut. De streek ontleent zijn naam aan de kleur van de rode aarde. Deze rode oker vind je ook terug in de huizen, kerken en bruggen. Als je de cisterciënzer abdij van Sylvanes bezoekt en één van de zomerconcerten bij kunt wonen, gaat je culturele hart sneller kloppen. En de smulpapen kunnen zich te goed doen aan de lokale gastronomie.

Rougier de Camarès